Екипът на Star Reporters имаше честта да се върне назад във времето и отново да се пренесе в ерата на вече утопичния гангстерски рап, докато  в нашето студио гостува Станислав Найденов – Спенс.

В онази епоха важеше максимата: “Ако не слуша Спенс, малка е за теб”, докато дисковете за музика постепенно заменяха старите касетки, на които Спенс рапираше българската реалност.

Беше едно друго, по-безгрижно време. Тогава Шамара още не се беше разочаровал от живота в България и заминал да търси по-светло бъдеще в САЩ, Хазарта не беше народен представител – а и ние бяхме различни.

Докато Спенс и Станислав Колев – Слим издаваха хит след хит, децата просто си мечтаеха да имат яката кола от сладката дъвка “Турбо”, компютърните клубове бяха пълни, а купоните луди.

За разлика от онези времена – когато Спенс беше синоним за успех на всяко дето, то сега легендарният български рапър е много загрижен, защото води изключително тежка съдебна битка за да бъде отново с детето си. Спомняме си епичният хит от едно време “Писна ми”, който отразява настоящата ситуация.

Екипът на Star Reporters от сърце желае успех на Спенс в борбата му с бившата му приятелка, която както казва Спенс не му позволява да вижда детето си.

Още от началото на годината сме свидетели на тежък скандал в социалните медии между рап легендата и неговата бивша – Петра. Обобщено тя обвинява Спенс, че е започнал да и изневерява, докато тя е била бременна със сина им – Максим. Според постовете от мрежата – той е намерил нова любима, а през това време тя е изтеглила голям кредит на нейно име, с който е финансирала семейната им къща. Едно е сигурно – и двамата са непоколебими в тезите си и по всичко личи, че скоро няма да има благоприятно развитие на ситуацията без намеса на българския съд.

Благодарим на Спенс, че прие нашата покана за интервю. Той сподели, че никога не е имал претенции, че е оказва възпитателно влияние върху хиляди подрастващи. С носталгия той си спомни, че едно време рапът не беше бизнес. Спенс коментира, че е тръгнал да прави тази музика без идеята да изкарва пари. Едно време рапът беше чист – нямаше комерсиална цел, както сега, а също така, че скъпото не винаги е гаранция за успеха. Все още е просто нужен само един телефон, с който да бъде записана успешна рап песен.

Темата за домашното насилие е изключително актуална днес, което е напълно разбираемо. Съвременното общество, трябва да направи всичко възможно да се справи с този проблем. Спенс най-много страда, че е обвинен в какви ли не небивалици от Петра, която твърди, че той е най-негоден родител, наркоман и побойник. От най-добрият и хвален – изведнъж се е превърнал в най-лошият и черен.

Известната рап легенда вярва в своята правота и към този момент не желае да разкрие повече подробности около съдебната сага. Той сподели с нашите зрители, че след като свършат делата и се вземе окончателно решение – ще излезе в медийното пространство и ще направи много разкрития, които окончателно ще потвърдят правотата му пред българското общество.

Спенс отправи апел към всички български жени: “Не се възползвайте и не злоупотребявайте със закона за домашно насилие, защото това не е правилно”. Според рапъра – стотици мъже стават жертва на фалшиви сигнали за домашно насилие, което води до много разбити животи, както и деца, които впоследствие биват отглеждани от самотни майки. Поводите за тези сигнали могат да бъдат много – проявена ревност, семейни неприятности и напрежение, разчистване на сметки или нужда за внимание. Естествено тук е мястото, където ние от Star Reporters изразяваме нашата теза, че домашното насилие е изключително важна тема и всеки един от нас, трябва да направи всичко по силите ни – за да може да го премахнем от нашето общество.

Култовият рапър сподели хитовата фраза: “Предпочитам да съм реалист, отколкото сляп оптимист”. Той призна, че вече до някъде се самоопределя, като скептик. Във връзка с мотивацията – той сподели, че тя е всичко за постигане на успеха. Може и да нямаш талант, но с упорита работа и много труд, човек може да постигне успех. Обратното също е факт – може да бъдеш и най-талантливият човек на света, но без работа и да покажеш таланта си – ще бъдеш обречен на провал и никога няма да постигнеш истинския си потенциал. Човек може да стигне много по-далеч, ако има желание, отколкото ако разчита на чист талант – без да има мотивация.

Спенс сподели, че в момента се чувства изключително щастлив, а относно връзките смеейки се разкри, че явно човек попада на истински правилния човек – от третия път. Както гласи и популярната максима на английски: “Third time is the charm”. Той се чувства много задоволен в личен план и вече смята, че е срещнал баш човека.

Относно българската рап индустрия – той сподели, че има десетки приятели, но като цяло предпочита да комуникира и да движи с хора, които са извън общността.

Рапърът е сигурен, че е огромен късметлия – независимо от водените дела и се самоопределя, като щастлив човек. Това изключително ни напомня за максимата “happy go lucky”. Той се похвали, че току що е пуснат на пазара нов продукт от бренда “Rap and Roll” – много специална водка. Той сподели любопитния факт, че още от 90-те години, единственият алкохол, който консумира е само водка.

http://rapandroll.bg/

Според Спенс човек трябва да рискува в търсенето на успеха. “Риск печели – риск губи”, по-често носи успех, отколкото загуба. Той определя, че за него чашата винаги е наполовина пълна, но с усмивка добавя, че все пак предпочита изцяло пълна чаша. Любимото число на Спенс е фаталният номер 13. Той също така е роден на 13 октомври 1975 г. Той сподели пред нашия екип, че е преживял много тежка катастрофа с мотор – точно на петък 13-ти, когато е пътувал за участието си в култовото предаване “Часът на Милен Цветков”.

Екипът на Star Reporters благодари на рап-легендата за динамичното гостуване. Ние му пожелаваме успех в сложната битка, която води. Всеки родител, трябва да може да вижда децата си, защото най-вече те го заслужават. Ако желаете да изгледате пълното интервю със Спенс, което продължи над един час – последвайте линка! Успех!

5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments