Поговорките, които ни погубват

Поговорките, които ни погубват … време е за равносметка. Екипът на Star Reporters си обсъждахме коледните подаръци. Изведнъж започнахме да псуваме цените на Банско, Мальовица, Пампорово, Велинград и цените на почти всичко около всеки празник в България.

Защо тук преди Великден – яйцата стават по-скъпи? Защото агнето става недостъпно и само на картинка? Защо вече мартениците се правят в Китай – а цената им е двойно по-скъпа от едно време?

Ние не сме сигурни какъв е отговора. Но се стигна до там, че обсъдихме най-пагубните поговорки в българския бит. Ето пет от тях. Не сме ги подреждали защото са почти еднакво пагубни! Коментирайте и споделете с нас във Фейсбук – коя ви е любимата и най-мразена българска поговорка? А то може и чужда, де. Ама българското си е българско! Използваме момента отново да поздравим Петя!

Самите поговорки

Недей да откриваш топлата вода: В момент, когато света се крепи и води от иновация и модерна технология. Тази поговорка е изключително пагубна, защото ни кара да не бъдем иновативни и да измисляме нови … всъщност вие сами знаете – защо тя е пагубна. Не е нужно обяснение.

Мълчанието е злато: Ами не .. не, не е. Хубаво е да се мълчи, но в днешни дни то никога няма да бъде оценено. Всеки ще каже – оня там мълчи, защото е твърде тъп да говори. Те тъпите си мълчат, защото няма какво да кажат. Може би е била вярна за времето си, но вече е остаряла.

Една птичка пролет не прави: Как да очакваме да се случи нещо добро, като липсва инициатива. Трябва да се намери едната птичка, която да даде тон. Единствено така може да литне цялото ято. Иначе всички птички ще си седят по местата. Отбелязваме, че в животинския свят – винаги, когато една птичка литне я последват и останалите.

Много хубаво … не е на хубаво: Демек, като прогресираме … пак да сме отчаяни. Ами не .. това е пак негативно мислене. Това единствено може да спре прогреса и подема ни!

Преклонената главичка – сабята не я сече: Може би по времето на комунизма е било супер яко да си послушко, но това е най-пагубната ни и лоша поговорка. Отвратителна!!!

Нека да оправим лошото настроение с Галена и Азис:

Е коя е вашата любима и най-мразена поговорка?

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Младен Минчев
Младен Минчев
2 years ago

Като говориш си лош,като мълчиш си прост.