Официална позиция: Star Reporters заклеймява всякаква форма на насилие!

Официална позиция: Star Reporters заклеймява всякаква форма на насилие! Нито един човек няма право да причинява болка или да наранява друг човек! Независимо от причините, които са го подтикнали!

Това е наш принцип още от нашето създаване. Винаги сме били против физическото (и психическото!) насилие под каквато и да е била форма! Дълбоко загрижени от случилото се в квартал “Лагера” – ние отново искаме да кажем – СТОП! Не на насилието!

Star Reporters бяхме едни от първите, които съобщихме за грозната сцена. Умишлено не я цитираме отново и не даваме линк към ужасяващото клипче. Вече едва ли има човек, който  да не го е гледал.

Насилието не е решението на проблемите ни! То няма да ни помогне да решим проблемите си или да ни помогне.. Екипът на Star Reporters ще разследва – защо отговорът на почти всичко в България вече е масово равностоен на насилие?!

Спрял си на “нечие” място – бой. Имаш по-хубава раница – бой. Готиното момче сваля теб, а не мен – бой (за момичета). Споделете с нас във Фейсбук – превърна ли се България в страната на побоя и масовата саморазправа? Даже май и един министър бяха хванали да бият … ама не стана ясно. (ха, дали визираме онзи пред Пирогов или онзи в подлеза)

Едно обаче е ясно – няма отговор на насилието в България. За съжаление всеки един от нас може да бъде пребит, когато прекрачи прага на дома си – и едва ли ще има сериозно наказание за биячите.

Естествено, част от нас сме просто щастливи, че могат да ни пребият единствено извън дома ни. България е водеща и в домашното насилие! Няма да коментираме повече – отворете европейските статистики.

Папа Франциск, даже излезе със специално обръщение, че насилието над жени е дълбоко грешно и Бог го заклеймява!

Бъдете здрави и се пазете!

Ние ще продължим да следим ситуацията и да се опитаме да помагаме с каквото можем!

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments