Джеймс Бонд може би ще осъзнава себе си нито като мъж, нито като жена, той ще бъде небинарен, за да е в крак с променящите се времена, заявяват авторите на поредицата за супер шпионина.

Затова и прочутото произнасяна не фразата: “Бонд. Джеймс Бонд”, ще звучи на английски така: “Them Bond”.

Агент 007 е дългогодишен символ на мъжествеността, но най-известният британски шпионин може да се идентифицира и като “небинарен” в бъдеще, разкри продуцентката Барбара Броколи. С това поля с чаша студена вода, тези, които предполагаха, че ролята може да поеме жена. В ново интервю тя призна, че бъдещият Бонд може да бъде някой, който се смята нито за мъж, нито за жена и обикновено предпочита да бъде наричан “те”, а не “той” или “тя”.

Говорейки пред подкаста “Girls On Film”, г-жа Броколи коментира новите идеи около това кой актьор да замести Даниел Крейг, който се оттегля от ролята след “Смъртта може да почака”.

Когато водещата Анна Смит я попита дали смята, че 007 винаги ще бъде мъж, тя отговори: “Да, защото не мисля, че трябва да правим филми, в които жените играят мъже. Мисля, че просто трябва да правим повече филми с хубави женски образи. Може би един ден Бонд ще бъде небинарен, не зная дали още в следващия филм или по-нататък. Кой знае?! Искам да кажа, че въпросът е отворен. Просто трябва да намерим подходящия актьор”. Броколи, която контролира франчайза на 007 чрез своята компания “Eon Production”, също каза, че следващият Бонд може да не е бял, добавяйки: “Искаме актьорът да е британец, а британец, както знаем, може да означава много неща.”

Имената, които се спрягат за ролята, включват Идрис Елба, Редж-Джин Пейдж, Том Харди, Ричард Мадън.

След изказването й, холивудски продуцент коментирал: “Бонд трябва да се адаптира към времето, но един агент без ясен пол, може да е труден за приемане от феновете”.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments