Автор: Иво Стоянов

Като млад автор, исках да направя нещо ново за нашата страна, блиц интервю с въпроси, които да карат един артист да мисли, да надникне дълбоко в себе си и да покаже части от душата си.

 

Новият ми гост е Илиян Бойд. Той е сред най-успешните изпълнители у нас. Благодарение на него към днешна дата наричаме големите хитове „тупалки“. Няма рожден ден, който да мине без неговия едноименен шлагер. Илиян е комплексен изпълнител, майстор на шегаджийки песни като „Палавница“ със Сиана, „Палатка“ с Борис Дали и Константин или „Не ги прави тия работи“ с Андреа, на турбо фолк песни като „Йо-Йо“ и „24/7“, на сърцераздирателни балади като „Дано си щастлива“ и „Обичам те до безсъзнание“, но и на по-лиричен поп фолк като новото му парче – „Името ти“. Обичан и популярен в индустрията, той има десетки иконични колаборации с 4 от най-успешните ни певици: Джена („За теб и мен“ и „Слепи бяхме“), Анелия („Не исках да те нараня“, „Две неща“, „Сърцето ще плати“ и „Колеги“ (с Живко Микс), Алисия („За последно“ и „Нито дума“) и Теди Александрова („Влизам и гърмя“, „Автомата“, „Давай на DJ-я“(с Борис Дали) и „Нова магистрала“ (с Амет)).  Въпреки огромните си успехи, Илиян е убеден, че най-доброто от него тепърва предстои, и веднъж прочели интервюто му с мен, ще се уверите, че е прав.

 1. Коя известна личност има най-добър стил на обличане според теб?

От жените – Галена и Мария. От мъжете – Dee и Миро. Те четиримата изпитват любов към дрехите, точно както съм и аз. Смятам, че трябва да обичаш модата за да можеш наистина да изпъкнеш, ако го правиш за имидж си личи и няма същия ефект. Трябва да го носиш в себе си.

 1. Коя е последната ти любима песен?

Моята песен „Името ти”, с ръка на сърцето го казвам, не е защото е моя песен, аз съм реалист, признавал съм за други мои песни, които не са ми били любими. Както и за такива, които съм си харесвал много, но съм смятал, че нещо им липсва.  Но с „Името ти“ е друго, тя ми въздейства много, в нея всичко е изпипано до съвършенство. С най-голяма отговорност заявявам, че не е излизала по-добра песен след нея. Клипът също се получи много истински, момичето, което играе главната роля, Мирела, се справи блестящо, отделно е много красива, и то естествено красива, без интервенции, аз много държа на това. Не казвам, че съм против пластичните корекции, но ги харесвам само когато са направени с мярка, когато не си личи, че ги има.

 1. Последният филм или сериал, който те впечатли?

Обожавам два испански комедийни сериала – „Новите съседи“ (La que se avecina) и „Аида“ (Aída), и двата показват испанската действителност по забавен, оригинален и много ненатрапчив начин. Има много истина в тях, особено ако вникнеш. Последният ми любим филм е „Роди се звезда“ (A Star is Born) с Лейди Гага и Брадли Купър, правят страхотни образи, смятам, че всеки музикант, всеки артист, може да види част от себе си във филма.  Обичам много и документални филми, наскоро гледах един много добър за индианците, расизмът към тях е брутален, колко грешно са представяни векове наред от западната култура, когато са били, и още са, много интелигентен народ.

 1. Във филма на Йоргос Лантимос „Омарът”, хората без половинки имат две седмици да намерят такава, ако не успеят, трябва да изберат животно, в което да бъдат превърнати до края на дните си. Кое животно би избрал ти и защо?

Маймунка, защото винаги са ме оприличавали на такава, вероятно заради това, че обичам да правя маймунджилъци (смее се).

 1. Каква информация четеш най-често, може да е списание, вестник, сайт, блогър?

Различно, но следя най-много музикалните новини, YouTube е сред най-посещаваните места.

 1. Ти си ново попълнение в кутия с моливи. Какъв цвят ще бъдеш и защо?

Много ми е трудно да избера само един цвят, лилавият цвят е божественият цвят, а жълтият е цветът на слънцето. Но щом трябва да избера само един, нека да бъде жълтият, искам да блестя над всички отгоре, точно както прави слънцето.

 1. А как би описал избрания от теб цвят на сляп човек?

Бих се опитал да му опиша слънцето, ще му кажа, че тази топлина, която гали кожата му е в жълт цвят.

 1. Вечна любов или вечно приятелство?

То е едно и също за мен. Вечното приятелство пак е любов, най-силната любов. Телепатията между истински близки приятели е най-силната връзка, когато не се си чувал или виждал с близък приятел от известно време, но едновременно мислите един за друг, и си звъните взаимно да го споделите на другия, случвало ми се е много пъти.

 1. Най-красивият град, който си виждал?

Тук вече наистина няма как да кажа само един. Има няколко, към които съм изпитвал специална, духовна връзка, сякаш съм бил там и преди. От една страна Бали, от друга Йерусалим и Назарет, и от трета Ню Йорк и Лас Вегас.  Както виждаш, човек на контрасти.

 

Част от душата му е в Бали.

 1. Какъв беше последният подарък, който направи на някого?

На сина ми, не мога да кажа конкретно, дрехи, играчки, каквото се сетиш. Мой близък приятел наскоро му взе шах, много му хареса.

 1. За какво харчиш най-много пари: за дрехи, аксесоари, парфюми, бельо или за нещо друго?

Тук ме хвана (смее се). За всичко изброено!

 

 1. Коя известна или историческа личност намираш за най-влиятелна?

Тупак. Дойде, пося и си тръгна. Като Атлантите. За мен той е още жив, виждам, че всекидневно трупа нови фенове, постоянно е актуален, той е безсмъртен. Интересно е, че не се е страхувал от смъртта, тръгнал си е с лекота, имал е друга философия, осъзнала е колко много е направил, поради което се е чувствал изпълнен, в мир със себе си. Аз също се чувствам така и не се страхувам от смъртта. Макар че на старини се виждам като Васил Найденов или Милко Калайджиев, те имат енергия на младоци, макар че са на по 70 години.

В Ню Йорк усеща силна връзка с Тупак.
 1. Кого би взел/а на среща с теб в космоса и защо?

Бих взел човек, който е на моята честота. Който се усеща нещата като мен. Сещам се за няколко такива, така че не искам да казвам име.

 1. Размерът има ли значение?

Относително е, за мен няма значение. Различната анатомия е определяща.

 1. Колко време продължава перфектният полов акт?

30 минути.

 1. Имаш ли фетиши? Какви?

Нямам.

 1. Кажи ми нещо за себе си, което малко хора знаят.

Много съм чувствителен.

 1. Коя/кое е храната/ястието, за което като се сетиш, веднага се усмихваш?

(Пауза, а след това шумен и бурен смях). Ще бъда искрен – боб и леща.

 1. Фейсбук, Инстаграм или ТикТок?

Инстаграм, там съм най-активен.

 1. По какви проекти работиш в момента? Кой проект ще бъде пуснат на пазара първи през следващите дни? Разкажи нещо за последния ти проект „Името ти“?

Готвя нов проект още е в начален стадии, вълнувам се, различен е от „Името ти“. Мисля, че ще се хареса. Тотален хит.

Колкото до „Името ти“, това е много благословен проект, случи се с лекота, нямаше нещо, в което да се спъна, нямаше трудности. За мен това е и тайната за добрите песни и клипове. Не трябва да вървим срещу себе си, да се насилваме, да правим компромиси. Трябва да го почувстваш, но и да знаеш какво искаш.

Тук е моментът да кажа и нещо за екипа, който стои за песента – Даниел Ганев и Сиана (Росен Димитров също има участие в текста, а режисьор е Виктор Антонов – RIKK, благодаря много и на четиримата). Дани  ми е много близък, и то много преди да стане композитор номер 1 за нашата индустрия. Той е не просто безумно талантлив, той е много хубав човек, има чисто сърце, чиста душа, коректен, точен, работи с много голяма любов. Той е като дете, в най-хубавия смисъл на думата. Сиана е точно като него, допълват се перфектно, синхронът между тях е невиждан. Когато работим заедно, танцуваме, кефим се адски много. Преживяваме го. Ще има много изненади от нас.

 1. Дай пример за добра песен или клип на твой колега за последната една година?

„Бой, бой“ на Цвети Янева, целият проект, особено клипът, на друго ниво е, безспорно най-добрият за цялата 2021-а. Режисьорът, Ники Нанков, ми е приятел, веднага му звъннах да го поздравя.  Искам да направя нещо подобно, също толкова модерно, гъзарско, иновативно. Обмислям и подобно агресивно парче, агресивно в най-добрия смисъл на думата, да пали, да е безкомпромисно. Иначе годината беше на Галена, тя е лидерът.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments